Aanbevolen zorgpolissen 2019

25-11-2018

Elk jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg samen met het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). We kijken voornamelijk naar aanvullende polissen omdat 90% van alle behandelingen fysiotherapie uit het aanvullend pakket worden vergoed.

Niet verzekeren voor fysiotherapie kan ook erg interessant zijn. Zeker omdat Fysiopraktijk Rijswijk zeer aantrekkelijke opties biedt als u niet bent verzekerd voor fysiotherapie.

 

Polissen

Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen:

  • geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken),
  • dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid),
  • de verzekeraar hanteert geen behandelindex (zie kopje behandelindex).

 

Wij vergeleken de beschikbare (aanvullende) zorgpolissen voor 2019 via het onafhankelijke www.zorgverzekeringwijzer.nl. Bij de selecties is uitgegaan van: ‘man, 45 jaar, single’ en de genoemde selectiecriteria. U ziet naturapolissen (u moet naar een gecontracteerde zorgverlener) en restitutiepolissen (keuzevrijheid). We selecteerden de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie.

 

 

Pas op voor de behandelindex!

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of een behandelgemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde van de betreffende zorgverzekeraar. Door deze behandelindex zijn fysiotherapeuten soms bij behandelingen gehouden aan het ‘landelijk gemiddelde’ dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Fysiotherapeuten die meer behandelen omdat klachten soms hardnekkig zijn, kúnnen hierop afgerekend worden en dat kan voor een praktijk verstrekkende gevolgen hebben, tot het uitsluiten van een contract aan toe.

Tegen deze behandelindex wordt momenteel sterk geageerd door fysiotherapeuten. Hopelijk heeft dit spoedig effect en kunnen we volgend jaar meer zorgpolissen aanbevelen die geen behandelindex hanteren.

Bij de analyse van de aanvullende verzekeringen voor 2019 hebben we al alle zorgverzekeraars die de behandelindex of behandelgemiddelde hanteren uitgesloten. Bij de zorgpolissen die wij u aanbevelen voor 2019 is dus géén sprake van het toepassen van de behandelindex.

 

Niet verzekeren

Wanneer u geen/weinig fysiotherapie nodig heeft dan is niet verzekeren een interessante optie. Eventuele behandelingen fysiotherapie rekent u dan zelf af. Bijkomend voordeel is dat u pas betaalt als de behandelingen nodig zijn. Bij een zorgpremie betaalt altijd een vast bedrag ongeacht of u nu wel of geen fysiotherapie nodig heeft.

 

Fysiopraktijk Rijswijk biedt scherpe alternatieven

U werkt samen met de fysiotherapeut aan herstel. Zorgverzekeraars doen dat niet, maar bepalen tegenwoordig wel bijna alles. Deze bemoeienis leidt vaak tot half resultaat en heel veel overbodige administratie; aan het voorkomen van klachten wordt al helemaal niets gedaan. Het beste behandelresultaat met blijvend herstel, halen we alleen maar samen zonder zorgverzekeraars. Fysiopraktijk Rijswijk stimuleert samenwerken met u door een scherpe alternatieven als u kiest voor niet verzekeren.

 

Onze twee scherpe alternatieven voor het beste resultaat:

 

  • Fysio-abonnementen: Heeft u behandelingen fysiotherapie nodig dan is een abonnement aantrekkelijker. De fysiotherapeut geeft een indicatie van het aantal behandelingen dat nodig is. Het tarief per behandeling ligt lager en u betaalt gespreid over een jaar. Het abonnement gaat pas in wanneer u ook echt behandelingen nodig heeft.

 

  • Gratis 7x Fysiotherapie: Kiest u voor een jaarabonnement Fysio Fitness bij Fysiopraktijk Rijswijk dan kiest voor een vitaal en gezond leven onder begeleiding van de fysiotherapeut. Mocht u behandelingen nodig hebben dan krijgt u 7 keer fysiotherapie helemaal gratis.

 

Kiezen moeilijk? Onze zorgverzekeringsservice helpt!

Wij adviseren u goed onderzoek te doen omdat uw keuze nogal consequenties heeft voor een heel jaar! Zowel in financiële zin als op het gebied van vrije keuze is er nogal verschil. Komt u er niet uit of wilt u advies welke situatie het beste bij u past? Bel dan gerust (085-0220320), mail (info@fysiopraktijkrijswijk.nl) of kom even langs. We hebben een speciale verzekeringsservice. We kunnen in onze systemen exact zien hoe nu bent verzekerd en wat voor 2019 uw beste persoonlijke opties zijn.