Steven Schot in de operatiekamer

19-04-2019

Collega Steven Schot liep in het kader van een dagje nascholing mee in de operatiekamers van de PARK kliniek en Medisch Centrum. Het doel was om de plaatsing van een nieuwe heup te zien via de voorste benaderingstechniek. Steven liep mee Nederlands bekendste orthopedisch chirurg op dat gebied, dokter Hans-Erik Henkus. Niet zomaar we zien in de praktijk veel heupklachten. Zowel voorafgaand als na de operatie. 

 

Voor de operatie
Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels wel duidelijk aangetoond dat een goed getraind en fit lichaam voor de operatie een beter en sneller herstel geeft na de operatie. We maken daravoorspeciale programma's.

 

Na de operatie
Na de operatie zien we mensen snel terug. Vooral door nieuwe operatietechnieken is de hersteltijd aanmerkelijk versneld. Als we dan snel kunnen starten is het herstel meestal erg goed.

 

Voorste benadering
We zien steeds vaker mensen met een nieuwe heup die via de zogenaamde voorste benadering is geplaatst. Dan verloopt het herstel veel beter. Om nu goed te beoordelen wat er gebeurt tijdens die voorste benadering is Steven dus een dagje meegelopen met dokter Henkus, de absolute specialist van die techniek. 

 

Heeft u heupklachten? Staat u voor een nieuwe heup? Maak dan vandaag nog een afspraak bij ons. We helpen u in uw herstel van A-Z.