“Krachttraining essentieel wapen in strijd tegen botontkalking”


Krachttraining wordt nogal eens geassocieerd met ingewikkelde toestellen, enorme gewichten en krachtpatsers die op een flink harde beat hun biceps oppompen. Veel mensen blijven daarom het liefst zo ver mogelijk bij een gemiddelde sportschool uit de buurt. Maar wist u dat krachttraining echt essentieel is om tot op late leeftijd gezonde botten en spieren te houden? En u bent nooit te oud om ermee te starten! Krachttraining is er op ieder niveau en op iedere leeftijd.
 

De drempel over


Onlangs bracht de Gezondheidsraad nieuwe richtlijnen uit waaruit bleek dat het versterken van de spieren ontzettend belangrijk is en blijft. Krachttraining blijkt een essentieel wapen in de strijd tegen onder meer botontkalking. Maar wanneer traint u nu op de juiste manier en frequentie? Hoe belast u zichzelf op de juiste manier? En hoe vermijdt u risico’s? Vooral het beginnen met trainen is soms best ingewikkeld en gevoelsmatig moet u misschien een hoge drempel over. Niet nodig. Daar zijn wij voor.
Als beweegspecialist heeft Fysiopraktijk Rijswijk natuurlijk het antwoord op broze botten: 
 

BOTTEKRACHT!
Een verantwoord krachttrainingsprogramma onder begeleiding van de fysiotherapeut gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in osteoporose.


Tijdens dit 13 weken durende programma traint u 3x per week onder professionele begeleiding van één van onze fysio’s in onze goed . Inbegrepen: 1x per week een uur begeleiding en 2x per week zelfstandig trainen in onze ruime trainingsruimte. De kosten: eenmalig € 150,-. Indien nodig en gewenst krijgt u een intakegesprek bij onze fysiotherapeuten. Als u aanvullend bent verzekerd wordt dit consult vergoed.

Het houdt niet op..


Na voltooien van het programma houdt het natuurlijk niet op! Ook dan bieden we voldoende mogelijkheden om op verantwoorde wijze uw opgebouwde spierkracht te onderhouden.
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Bel ons gerust op 085 - 0 220 320 of mail naar [email protected] U bent natuurlijk ook altijd welkom om een kijkje te nemen in ons centrum.