Massage

 

Massage werkt heel ontspannend. Je zogenaamde dikke zenuwbanen worden met massage gestimuleerd. Deze dikkere zenuwbanen sluiten de pijnpoort, ook wel bekend onder de pijnpoorttheorie. Daarnaast verlaagt de spierspanning (in vaktermen tonus) bij een ontspannende massage. Andersom kan trouwens ook. Bij sporters die een prestatie moeten leveren kun je ook juist de spierspanning verhogen.  Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen. Recent wetenschappelijk onderzoek toont op unieke wijze aan dat massage ook onstekingsremmend, stressreducerend en agressieverlagend werkt.

 

Wetenschap
Uit het onderzoek naar de samenstelling van het bloed van de mensen die een massage hadden ondergaan bleek dat er een duidelijke toename van lymfocyten was. Lymfocyten zijn een type witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf. Lymfocyten zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Ook bleek dat het cortisol-niveau afnam. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Daarnaast was er ook een duidelijke afname van het antidiuretisch hormoon. Dit hormoon speelt een rol in agressief gedrag. Samengevat kunnen we stellen dat massage het immuunsysteem verbetert en stress en agressie vermindert.

 

Voordelen lichte massage
De massages die bestonden uit lichtere aanrakingen hadden een aantal andere uitwerkingen op het lichaam. Het niveau aan oxytocine nam toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Een andere bevinding was dat door deze vorm van massage het corticotropin-releasing hormoon (CRH) afneemt, een hormoon dat de aanmaak van cortisol stimuleert. Het zorgt er dus voor dat stress vermindert. Samengevat zijn de effecten van massages met lichte aanrakingen het krijgen van een gevoel van veiligheid en verbondenheid en de afname van stress.

 

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

 

Professionele massagetherapeuten/fysiotherapeuten

Al onze massage worden gegeven door professioneel opgeleide masseurs / fysiotherapeuten. Uw lichaam is dus altijd in vertrouwde handen.

Afspraak

Op zaterdagochtend kunt u een afspraak maken voor een massage. Onze massage heeft een minimale duur van 10 minuten. Uiteindelijk is de duur afhankelijk van het gebied. Dat gaat in overleg met onze massagetherapeut.

 

Afspraak maken, bel: 085-0220320 of mail: info@fysiopraktijkrijswijk.nl

Tarief

Tijdelijke actie € 1 per minuut

Massage per keer
(20 minuten)
 
Massage 6 keer
 
Massage per keer in combinatie met fitnessabonnement
  
 
€ 25
 
 
€ 135
 
€ 20