Hoe sterk zijn uw botten?

Meten is weten.. Kom naar onze botscandag op 1 december.! 

Botten hebben kalk (calcium) nodig om sterk en stevig te blijven. Bij osteoporose verliezen de botten ‘botmassa’ (kalk en andere mineralen) en structuur. Het gevolg is dat ze broos worden. De botten houden letterlijk uw gewicht niet meer!

Waarom een botscan?

Meten is weten! Veel mensen weten niet dat ze last hebben van een te lage botdichtheid. Helaas komt men er vaak pas achterna een breuk. Hoe eerder een lage botdichtheid wordt vastgesteld, hoe beter breuken kunnen worden voorkomen. Het verlies van botmassa kan in een vroeg stadium tot een minimum worden beperkt. Ook in een later stadium kan er nog veel tegen worden gedaan.

Voor wie?

1 op 3 vrouwen en 1 op 7 mannen ontwikkelen boven de 60 jaar osteoporose. Dat zijn ruim 850.000 mensen. Iedere 6 minuten breekt er iemand een bot als gevolg van osteoporose. De aandoening komt ook onder jongeren voor. Daarom raden wij de scan iedereen aan, maar in het bijzonder mensen met:

  • Weinig lichaamsbeweging, veel stress en erfelijke aanleg
  • Medicijngebruik
  • Weinig buitenactiviteiten (vitamine D – onmisbaar voor gezonde botten – wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht)
  • Spijsverteringsproblemen of stofwisselingsziekten
  • Kleine of tengere lichaamsbouw
  • Menopauze/overgang

Hoe gaat het in zijn werk?

De botdichtheid wordt aan de blote voet gemeten (hielbot) d.m.v. veilig ultrasound geluid. Dit wordt gedaan door een erkend osteoporoseverpleegkundige. De scan geeft een betrouwbare indicatie voor het hele lichaam. U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies voor sterke en gezonde botten. Dit advies kan bestaan uit meer (belast) bewegen, voeding, lifestyle en eventueel voedingssupplementen. U krijgt ook advies van de fysiotherapeut. Het consult duurt een half uur.

Kosten en vergoeding?

De botscan duurt ongeveer 15 minuten (2x hielbotscan, bespreken vragenlijst, osteoporose preventietips, persoonlijk advies). De kosten zijn € 47,50. Deze dient u ter plaatse per pin direct af te rekenen. U ontvangt een nota mee voor de zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze kosten. Een volledige overzicht vindt u door hier te klikken!

 

Na de botscan krijgt u direct een intake- en adviesgesprek bij de fysiotherapeut. U krijgt houdings- en beweegadviezen. Dat duurt ook zo'n 15 minuten.  Zo weet u direct wat u eraan kunt doen. Deze kosten worden direct vergoed door uw aanvullende verzekering.

Omdat uit uw aanvullende verzekering wordt vergoed, kost de Botscan dag u geen eigen risico. Vraag ons naar de voorwaarden.

 

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie? Bel ons gerust op 085 – 0 220 320 of mail naar [email protected]