Spinning

Spinning Spinning is zeer veilig en verantwoord aan je conditie werken. Je hebt bijna geen impact op je gewrichten. De blessurekans is enorm klein. Spinning staat onder leiding van een instructeur en je gaat verder door een heerlijk stimulerende muziekje. Doe ook eens mee! Maar pas voordat je het weet ben je een stuk fitter! Spinning is een onderdeel van ons sportabonnement.

 

Spinning is trainen op een stilstaande fiets met een speciaal vliegwiel. Het wordt ook wel “indoor cycling” genoemd.

Fietsen op een stilstaande fiets binnen in een zaal klinkt misschien niet super aantrekkelijk. Maar omdat je wordt ondersteund door fijne muziek en een instructeur, fiets je over bergen, pak je afdalingen en rijd je op vlakke wegen. Onze instructeur weet het altijd leuk te houden door vaak te wisselen tussen verschillende houdingen en weerstandniveaus. Met het speciale vliegwiel gaan je benen lekker gemakkelijk in de rondte. Omdat je zelf alle instellingen doet wordt het nooit te zwaar of te licht. Dus kun je fietsen dan kun je meedoen met Spinning.

Spinning voordelen

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen. De meesten vinden het gewoon fijn om kort actief te zijn met goede resultaten. Hieronder vind je voordelen van spinning die wij interessant vinden.

  1. Altijd op jouw eigen niveau

Tijdens de spinning les heeft iedereen zijn eigen fiets waarvan je zelf de weerstand kan bepalen. Afhankelijk van hoe sportief en fit je bent, kan je dus de weerstand een beetje hoger of lager instellen. Tijdens de Spinningles zal de instructeur ook aangeven wanneer je de weerstand moet verhogen en wanneer je hem weer mag verlagen. Maar als je het tempo niet bij kan houden, kan je de weerstand ook op een lager niveau houden totdat je weer een beetje op adem bent.

  1. Motiverend

Elke spinning les is net weer iets anders dat werkt motiverend. Ook de lekkere muziek stimuleert, maar het belangrijkst is dat het echt een les is waarbij een instructeur je steeds motiveert. In je eentje was je waarschijnlijk al eerder afgehaakt.

  1. Stress verminderend

Sporten zonder al te veel na te denken is een hele goede manier om even stoom af te blazen. Vooral op een fiets hoef je niet allerlei moeilijke stapjes uit je hoofd te leren. Je kunt er even lekker 100% voor gaan. Zo verandert stress in positieve energie. Daarnaast zorgt een intensieve work-out zoals spinning er ook voor dat je lichaam endorfines vrij maken. Dat zijn lichaamseigen hormonen, die je een goed gevoel geven.

  1. Lage kans op blessures

Vergeleken met andere sporten is de kans dat je geblesseerd raakt tijdens spinning erg laag. Geen tegenstanders die per ongeluk tegen je schenen schoppen of een bal die in je gezicht komt. Bovendien weet je waarschijnlijk hoe je moet fietsen waardoor je al goed bekend bent met de juiste beweging. Tenslotte heb je weinig schokbelasting zoals bijvoorbeeld bij hardlopen. Dat scheelt gewrichts- en peesklachten.

  1. Calorieën verbranden

Onze Spinninglessen duren ongeveer een half uur. Door de stimulerende werking van muziek en de instructeur kun je afhankelijk van de intensiteit al snel in een half uurtje 300 calorieën verbranden.

 

Spinning nadelen

Spinning heeft ook zo zijn nadelen. De nadelen vormen misschien niet per se redenen om er niet aan te beginnen. Maar het is wel fijn om het van tevoren te weten.

  1. Spierpijn

In het begin loop je de kans op spierpijn in de benen. Dit komt omdat je tijdens het spinnen de benen op een andere manier gebruikt dan bij normaal fietsen. Gelukkig gaat dit vanzelf weer over. Na een paar lessen zal de spierpijn duidelijk minder of verdwenen zijn omdat je lichaam gewend raakt aan de nieuwe manier van sporten.

  1. Bovenlichaam

Het zal je wel niet verrassen, maar met spinning train je vooral je onderlichaam. Je gebruikt tijdens het fietsen je armen, schouders, en borstspieren natuurlijk wel. Maar ze vervullen vooral een ondersteunende rol. Als je andere spieren wilt opbouwen zul je dus spinning moeten combineren met een andere sport of krachttraining. In ons abonnement kun je en meedoen met de Spinninglessen en heb je onbeperkt toegang tot onze fitnessruimte.

Is spinning gezond?

Spinning kan zeer gezond voor je zijn, zolang je maar de juiste houding en techniek gebruikt. Je gebruikt tijdens spinning je hele lichaam, en dankzij het inspanningsniveau kan Spinning snel je longcapaciteit verbeteren. Daarnaast is het ook goed voor je bloedstroom en hart, wat de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. Bijkomend voordeel is dat het blessurerisico dus echt laag is.

 

× Stuur een What's App