Nieuwe vestiging

Op zoek naar buitenruimte voor een sportclub kwamen we in gesprek met VUC, een Haagse Voetbalvereniging met een rijke historie. In dat gesprek kwam naar voren dat er ruimte beschikbaar zou komen. We hebben een rondleiding gehad, het een en ander besproken en besloten daar een tweede vestiging te openen. Deze tweede vestiging noemen we Fysiopraktijk Den Haag. Alles wordt centraal geregeld vanuit Fysiopraktijk Rijswijk.

Natuurlijk best spannend om een tweede vestiging op te bouwen, maar we hebben deze keuze gemaakt omdat we al verschillende cliënten uit de omgeving van deze club behandelen. We hebben daarnaast ervaring en goede verbindingen met voetbal en de racketsporten die in alle facetten worden gespeeld in het tegenovergelegen sportcentrum Mariahoeve.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid om van de velden gebruik te maken. Ideaal voor revalidatie na sportblessures en voor onze outdoor FysioSport activiteiten. We zullen daar op de velden Bootcamps gaan organiseren.  En als fysiotherapeuten zullen ervoor zorgen dat deze Bootcams voor iedereen geschikt zijn.

Fysiopraktijk Den Haag ligt aan Het Kleine Loo1, Den Haag, een strategische locatie in de wijk Haagse Hout. We zijn daar goed bereikbaar voor Bezuidenhout, Mariahoeve en Benoordenhout. Wil je liever een afspraak bij de Haagse vestiging geef dat dan aan. We vinden het natuurlijk ook superfijn als je het wil delen in je vrienden en (vage) kennisgroep.

Het telefoonnummer voor Fysiopraktijk Den Haag is gelijk dus: 085-0220320. Binnenkort zullen we de telefoon dan ook aannemen met Fysiopraktijk Rijswijk en Den Haag.

Foto veld_Vuc
De velden van VUC, ook  voor onze outdoor trainingen en revalidatie
Uitzicht vanuit onze praktijkruimte over het hoofdveld van VUC
De entree aan het Kleine Loo 1 – Den Haag. Gratis parkeren voor cliënten
Vooraanzicht van onze praktijk (eerste verdieping).
logo_VUC
Het logo met een rijke historie vanaf 1906
FOTO_KLEDING

Nieuwe bedrijfskleding

We hebben de lock down gebruikt om nieuwe kleding uit te zoeken. Onze oude kleding was aan vervanging toe. Deze keer hebben we gekozen voor rustige kleuren. Voor de buitentrainingen hebben we een fijne hoodie en waterdichte jas. We kunnen u dus weer netjes ontvangen.

FysioSport mag open!

De versoepelingen zijn definitief goedgekeurd. Dat betekent dat onze FysioSport / Fitness weer open mag!  We zijn zo blij dat we jullie allemaal weer mogen ontvangen in onze FysioSport/Fitness ruimte. Lekker weer sporten en fit worden🎉

Net als voor de sluiting werken we weer met het reserveren van een tijdslot van 1 uur. Je boekt je tijd via onze App of via het rooster op onze website Met reserveren waarborgen we dat er nooit teveel mensen tegelijk in de club hebben. Maar jeetje, wat zijn we blij dat er weer getraind kan worden!

Je abonnement wordt ook weer geactiveerd. Je traint het restant van mei gratis. Eind juni zal weer geïncasseerd worden over de maand juni!

Let’s Go For It!

Fysiotherapie bij artrose

Heup- en knieartrose zijn, naast handartrose, de meest voorkomende vormen van #artrose in Nederland. Heupartrose komt voor bij 359.000 personen; knieartrose bij 594.000 personen. Het betreft vooral ouderen, maar artrose kan zeker ook op jonge leeftijd voorkomen. De meest voorkomende klachten zijn (start) pijn en/of stijfheid.

Ziekenhuiszorg meeste kosten

Het behandelen van de gevolgen van artrose neemt zo’n 4% van het totale #zorgbudget in. Het grootste deel (54%) van de kosten bestaat uit #ziekenhuiszorg. Slechts 4% aan eerste lijnszorg (waaronder #fysiotherapie). Fysio-/oefentherapie lijkt ook #kosteneffectief in vergelijking met standaard pijnmedicatie, bij mensen met heup- of knieartrose.

lees meer

Achillespeesblessure

Door Corona is vooral het aantal hardlopers fors toegenomen. Naast allerlei belangrijke voordelen is hardlopen wel belastend voor je lichaam. Bij elke landing komt er zo’n 5-7 keer je lichaamsgewicht op vooral voeten, knieën en achillespezen. Als je niet zo goed getraind bent dan ligt een vervelende achillespeesblessure op de loer. Graag delen we de oorzaak, lachten en hoe de fysiotherapeut je kan helpen.

 

Overbelast

Bij een achillespeesblessure is de achillespees overbelast geraakt. Hierdoor zijn (kleine) beschadigingen in het peesweefsel ontstaan. Meestal ontstaat de blessure geleidelijk. Hoeveel beschadigingen je hebt, hangt niet samen met hoeveel pijn het doet.

 

Oorzaak

Overbelasting kan veroorzaakt worden door herhaalde of langdurige belasting, bijvoorbeeld door hardlopen of wandelen. Ook verandering van ondergrond of schoenen kunnen zorgen voor overbelasting. Een achillespeesblessure komt vaak voor bij hardlopers en sporters die veel explosieve bewegingen en sprongen maken. Ook niet-sporters kunnen overigens deze blessure krijgen.

De achillespeesblessure komt het meeste voor bij mensen tussen de 30 en 60 jaar. Bij vrouwen neemt de kans op het ontstaan van een achillespeesblessure na de overgang toe.

 

De klachten

Het eerste teken van een achillespeesblessure is: pijn of stijfheid van de pees boven je hielbeen bij het opstaan. De pijn verdwijnt in eerste instantie meestal snel. De achillespees kan verdikt en soms rood zijn. Daarna kunnen de klachten als volgt toenemen:

 

 • Alleen stijfheid en/of pijn de ochtend na een activiteit.
 • Ook pijn/stijfheid tijdens de warming-up en na afloop van de activiteit.
 • Pijn/stijfheid tijdens de warming-up, die vervolgens afneemt en weer terugkomt tijdens en na de activiteit.
 • Constante pijn tijdens een activiteit en de eerste dagen erna.
 • Constante pijn tijdens activiteiten in het dagelijks leven.
 • De behandeling van een achillespeesblessure

 

Gaat het na een paar weken nog niet echt beter? Vraag dan (sportmedisch) advies aan je fysiotherapeut. Een achillespeesblessure kan de fysiotherapeut in de meeste gevallen goed behandelen. Zeker als je je in een vroeg stadium laat behandelen, kun je relatief snel en volledig herstellen. De meerderheid van de mensen met lichte klachten aan de achillespees is na tien tot twaalf weken klachtenvrij.

 

In het kort:

 • Een achillespeesblessure ontstaat door (relatieve) overbelasting van de achillespees.
 • Bij een achillespeesblessure voel je een paar centimeter boven je hiel pijn.
 • De blessure komt vooral voor bij hardlopers en sporters die ‘explosieve’ bewegingen en sprongen maken.
 • Meestal ontstaat een achillespeesblessure geleidelijk.
 • Als je net klachten hebt, kun je zelf veel doen om te voorkomen dat het erger wordt.
 • Als je je snel laat behandelen, kun je meestal snel en volledig herstellen.

 

Wat kan de fysiotherapeut voor je betekenen?

De (sport)fysiotherapeut helpt je bij het vergroten van de belastbaarheid van je achillespees. Hij adviseert je over het verhogen of juist verlagen van de belasting en laat je oefeningen doen. Je zult ook thuis moeten oefenen. Het trainingsprogramma is vooral gericht op versterking van je kuitspieren en de achillespees. Soms zijn er nog andere dingen die je achillespeesblessure beïnvloeden; die worden dan ook aangepakt.

Operatie?

Een operatie aan de achillespees zorgt lang niet altijd voor verbetering van de klachten. Dit wordt dan ook maar weinig gedaan. Ben je toch geopereerd, dan kan fysiotherapie je helpen bij het gedoseerd opbouwen van je spiermassa en je conditie.

Fysio is open

Fysiotherapie is een medisch beroep. Je kunt gewoon een afspraak maken! We zijn volledig open voor fysiotherapie. Natuurlijk zijn alle maatregelen genomen.

Fitnessbelevenissen

We stonden met een leuk artikel in de Leeuwendeel, de wijkkrant van Leeuwendaal waar onze praktijk is gevestigd. “Wat een mens al niet moet doen om een beetje fit te blijven”, begint het artikel.

lees meer

Overgewicht en artrose

Mensen met overgewicht lopen meer kans op artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Gedacht werd dat de extra kilo’s voor schade zorgen, maar mensen met overgewicht hebben ook vaker artrose in de gewrichten van hun handen.

lees meer

FysioVitaal verzekering

De zorgpremies stijgen opnieuw en de pakketten worden verder verkleind. Kies onze eigen Fysio én Vitaal verzekering. Kies 7 of 20 keer fysiotherapie.

lees meer

× Stuur een What's App