Nieuws

 

UITDAGENDE BALANSOEFENING
19-07-2018
Coördinatie en balans zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. U stapt plotseling van de fiets, loopt de trap af en mist de laatste trede of valt bijna door die scheefliggende stoeptegel. Als u beweegt zijn er vele dagelijkse uitdagingen.
ONDERZOEK: INVESTEREN FYSIOTHERAPIE VERBETERT EN BEZUINIGT
13-07-2018
Een nieuw rapport van het Britse National Institute for Health Research (NIHR) toont aan dat investeringen in fysiotherapie bij spier-, pees- en gewrichtsklachten (officieel musculoskeletale aandoeningen) verbeterde resultaten voor mensen met klachten oplevert en de totale gezondheidszorgkosten verlaagt.
MET DE AUTO OP VAKANTIE
12-07-2018
Gaat u op vakantie en maakt u een lange autorit? Dat kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. Een paar tips...
COOLE ZOMERACTIE: 2 MAANDEN GRATIS SPORTEN
04-06-2018
De zomer... Heerlijk! Maar soms te warm om te sporten. Kom dan lekker bij Fysiopraktijk Rijswijk sporten. Onze trainingsruimte heeft airco. En in juli en augustus sport je ook nog eens GRATIS!
ZOMERROOSTER
04-06-2018
Vanaf 16 juli tot en met 3 september draaien we een zomerrooster. Dinsdagavond, woensdag- en zondagochtend zijn we gesloten!
Radio-interview regeldruk in de fysiotherapie
04-06-2018
OP 30 mei was het actiedag voor de fysiotherapeuten. We zijn de enorme en vaak onbegrijpelijke administratieve regels zat. We kunnen bijna geen praktijk meer voeren. Robert Hoogland (eigenaar Fysiopraktijk Rijswijk) gaf een radio-interview op radio 1.
5 fouten die hardlopers blijven maken
29-05-2018
Als het buiten lekker weer is, neemt het aantal hardlopers toe. We zien dat beginners of gevorderde lopers vaak vijf dezelfde fouten blijven maken.
SQUAT: TOPOEFENING VOOR IEDEREEN
22-05-2018
De Squat een populaire oefening voor iedereen van topsporter tot bankzitter. Ook een oefening die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, maar je moet wel even goed op de uitvoering letten. We bespreken de uitvoering en de voordelen.
Week van de Schildklier 2018
13-05-2018
In de week van de Schildklier 14 t/m 18 mei 2018 staat het thema ‘Optimaal instellen luistert nauw’ centraal. Een slecht werkende Schildklier heeft een enorme impact op het leven. Hoe zit dat en wat kan de fysiotherapeut voor je doen?
Rugpijn en een foto... Wat nu?
06-05-2018
Je hebt rugpijn, vertrouwt het niet. Er is een foto gemaakt, ja misschien zelfs een MRI. De Uitslag is afwijkend. Wat nu?
WELKOM STEVEN SCHOT
02-05-2018
We zijn blij te kunnen melden dat ons team binnenkort wordt versterkt met fysiotherapeut Steven Schot.
ASTMA en bewegen
01-05-2018
1 mei was het wereld astmadag. Graag geven wij ook wat extra aandacht aan astma en de voordelen van bewegen. Sport en bewegen is natuurlijk gezond, maar vooral voor mensen met astma zijn de voordelen enorm.
Beweegaanbevelingen per leeftijdsgroep
23-04-2018
Dagelijkse beweging is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Maar wat moet u nu aan beweging doen? We hebben aanbevelingen per leeftijdsgroep op een rijtje gezet.
Alcohol Calorieen Calculator
23-04-2018
Mooi weer, terrasje pakken, lekker drankje erbij. Heerlijk! Telt u uw alcohol consumpties ook mee bij uw dagelijkse calorieen? Waarschijnlijk niet! Een gram alcohol levert bijna net zoveel energie als een gram vet.
Lage rugklachten zijn een symptoom, geen ziekte
16-04-2018
Rugpijn. Bijna iedereen heeft of krijgt er weleens te maken. Soms is de belasting hoog of eenzijdig. Niet alleen zwaar tillen, maar juist ook veel zitten is belastend. Uit recent onderzoek is nu duidelijk wat de beste aanpak is.