Milko en Remko geslaagd voor opleiding Echografie

17-12-2015

Milko en Remko zijn geslaagd voor hun opleiding echografie! Hierdoor zijn zij nog beter in staat om uw klacht letterlijk in beeld te brengen. Wat aan de buitenkant wordt gevoeld kan nu op beeld worden bevestigd. 

 

De 'binnenkant van het lichaam'

Met onze geavanceerde echo-apparatuur kunnen we ook 'de binnenkant' van het lichaam zien. Met echografie, of in vaktaal MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten.

 

Wat zien we nu wel

Fysiotherapie beoordeelt vaak van buiten. Dat gaat meestal goed, maar sommige klachten zijn ingewikkeld of de oorzaak van de klacht ligt wat dieper in het lichaam. Alleen aan de buitenkant beoordelen is dan vaak lastig. Er bestaat een risico op onvolledige diagnose. Dan zal de behandeling ook minder effectief zijn. Met echo maken we ook die moeilijkere gevallen zichtbaar. Hebben we te maken met een peesirritaties of is het een verkalking? Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. De manier van behandelen verschilt nogal.

 

Beter zien is beter behandelen

Met Echo-apparatuur kan beter en sneller een volledige diagnose worden gesteld. Met een betere diagnose wordt direct de juiste behandeling gestart. Een ander voordeel is dat tijdens de behandelingen de ontwikkeling van de aandoening gevolgd kan worden. Zo weten we of we op de goede weg zijn. Indien nodig kan behandeling tussentijds worden aangepast.

 

Heeft u een lichamelijke klacht en wilt u weten of echografie zin heeft? Neem gerust contact met ons op via T: 070-7400150.