Zorgpolis? U krijgt niet wat u koopt!

28-10-2016

 

 

Zorgverzekeraars kiezen als het gaat over kwaliteit en doelmatigheid binnen de fysiotherapie een eigen model. Zij koppelen kwaliteit aan de hoogte van het aantal gedeclareerde behandelingen.

 

Behandelindex

Veel zorgverzekeraars gebruiken hiervoor de 'behandelindex'. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van de praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Deze index is bij elke verzekeraar verschillend en niet transparant. De fysiotherapeut moet zich houden aan deze – door zorgverzekeraars bedachte – behandelindex. Ongeacht de vergoeding voor fysiotherapie die u heeft 'ingekocht' vanuit uw (aanvullende) polis.

 

De praktijk

Stel u heeft een aanvullende verzekering met 12 keer fysiotherapie. Dan mogen wij u maar 7-8 keer behandelen, anders overschrijden we de behandelindex. Dit terwijl uw specifieke klacht mogelijk wel meer behandelingen vraagt. Sommige verzekeraars stellen zelfs een behandelplafond in waarbij we niet meer behandelingen mogen geven dan het voorgaande jaar. Ondanks extra behandelingen door bijvoorbeeld nieuwe cliënten. Overschrijd je de behandelindex dan dreig je het contract te verliezen en moet u alle behandelingen zelf betalen.

 

Op 11 oktober is er een verhelderende uitzending geweest over de behandelindex. Heb je die uitzending gemist? Bekijk hem via onderstaande link.

http://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/11-10-2016/de-behandelindex/

 

U krijgt niet wat u betaalt

U kiest voor een aanvullende verzekering, betaalt netjes de premie, maar wij als fysiotherapeut mogen deze behandelingen niet allemaal meer geven. Vooral mensen met complexe en chronische klachten die meer behandelingen nodig hebben, zijn een probleem. Voor de fysiotherapeut die dreigt te overschrijden en voor de mensen zelf natuurlijk omdat zij de zorg niet krijgen . Juist degene die de zorg het hardst nodig hebben.

 

Dé oplossingen

Voor u zou er niets mogen veranderen! Wij zullen altijd onze beste zorg blijven leveren. Landelijk strijden meerdere zorgverleners (het is niet alleen bij fysiotherapeuten) voor deze dwaling in het systeem. Dat is langdurige strijd. Daar wachten we niet op...

Sinds 2015 bieden we fysiotherapie ook aan via eigen abonnementen. We hebben losse fysio-abonnementen voor 6, 12 of 24 keer per jaar of een kleine verhoging op een bestaand sport-/beweegabonnement. Dat biedt vele voordelen.

 

De voordelen

  1. U betaalt pas als u echt fysiotherapie nodig hebt (dus geen vaste aanvullende zorgpremie)
  2. U krijgt wat u koopt. Heeft u geen fysiotherapie nodig, maar nog wel behandelingen 'over' dan kunt u deze restant behandelingen inzetten voor (sport) massage, personal fysiocoaching, training.
  3. Uw klacht krijgt meer aandacht (zorgverzekeraars eisen namelijk veel verplichte administratie).

 

Tarief

Al vanaf € 23 per maand koop je 12 behandelingen in!
 

Wilt u meer weten, aarzel niet en vraag uw fysiotherapeut. U kunt ons ook altijd bellen op 085-0220320 en/of mailen: [email protected].

 

Met hartelijke beweeggroet,

 

Het team van Fysiopraktijk Rijswijk