Nieuws

 

Bewegen belangrijk bij depressie
25-09-2017
We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.
Huishouden verlaagt kans op vroegtijdig sterven
25-09-2017
De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In totaal hoeven mensen slechts dertig minuten per dag te bewegen om hun kans op een vroegtijdige dood met 28 procent te verlagen.
Slecht slapen? Kom in beweging!
25-09-2017
Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week. Hoewel ongeveer 90% van de onderzochte volwassenen de aanbevolen 7 tot 9 uur per nacht slaap haalt, hebben vooral vrouwen problemen met inslapen, doorslapen en gebruiken ze vaker slaapmedicatie dan mannen.
Schijnbaar gezonde mensen met overwicht lopen toch meer risico
29-08-2017
Obese mensen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zelfs als ze medisch gezien gezond lijken.
Gezond hart op jonge leeftijd mogelijk van invloed
25-08-2017
Een gezond hart bij jongvolwassenen leidt tot een gezonder brein op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers kan iedereen aanpassingen doen op jonge leeftijd om het brein te beschermen.
Fysio ook op zaterdag
21-08-2017
Dat kan vanaf 1 september! Voor sporten kon je al een tijd bij ons in het weekend terecht. Binnenkort is het dus ook mogelijk om een behandeling fysiotherapie in te plannen
Fysiotherapie bewezen veilig alternatief voor chronisch pijn
15-08-2017
Het opioïden gebruik groeit jaarlijks fors. In de VS is inmiddels sprake van een epidemie. In Nederland is het zover nog niet, maar gebruik groeit wel snel. Opioïden zijn sterke pijnstillers en worden voorgeschreven bij hevige of chronische pijn, zoals: chronische gewrichtspijn (artritis), gewrichtsreuma, botontkalking (osteoporose) of kanker. Het gebruik leidt tot afhankelijkheid terwijl deze medicijnen slechts het pijngevoel maskeren. Fysiotherapie behandelt de pijn door beweging en wordt als veilig en effectief alternatief aanbevolen door de strenge Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.
Vacature gastvrije en vrolijke praktijkondersteuner!
02-08-2017
​We zoeken een vrolijke, gastvrije en betrokken praktijkondersteuner (circa 20u)
De praktijk groeit!
01-08-2017
Vanaf 1 september wordt ons behandelteam uitgebreid met collega fysiotherapeut Robin van der Linden.
Valrisico? Er is iets aan te doen!
20-07-2017
Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.
Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker
19-07-2017
Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd.
Met de auto op vakantie?
11-07-2017
Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....
Zaterdag gesloten
11-07-2017
In verband met onderhoud zijn wij zaterdag 15 juli gesloten en ons vakantierooster gaat in.
Vaak slippers dragen niet verstandig
10-07-2017
Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.
Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is
03-07-2017
Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?