Nieuws

 

Fysiotherapie bewezen veilig alternatief voor chronisch pijn
15-08-2017
Het opioïden gebruik groeit jaarlijks fors. In de VS is inmiddels sprake van een epidemie. In Nederland is het zover nog niet, maar gebruik groeit wel snel. Opioïden zijn sterke pijnstillers en worden voorgeschreven bij hevige of chronische pijn, zoals: chronische gewrichtspijn (artritis), gewrichtsreuma, botontkalking (osteoporose) of kanker. Het gebruik leidt tot afhankelijkheid terwijl deze medicijnen slechts het pijngevoel maskeren. Fysiotherapie behandelt de pijn door beweging en wordt als veilig en effectief alternatief aanbevolen door de strenge Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.
Vacature gastvrije en vrolijke praktijkondersteuner!
02-08-2017
​We zoeken een vrolijke, gastvrije en betrokken praktijkondersteuner (circa 20u)
De praktijk groeit!
01-08-2017
Vanaf 1 september wordt ons behandelteam uitgebreid met collega fysiotherapeut Robin van der Linden.
Valrisico? Er is iets aan te doen!
20-07-2017
Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.
Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker
19-07-2017
Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd.
Met de auto op vakantie?
11-07-2017
Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....
Zaterdag gesloten
11-07-2017
In verband met onderhoud zijn wij zaterdag 15 juli gesloten en ons vakantierooster gaat in.
Vaak slippers dragen niet verstandig
10-07-2017
Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.
Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is
03-07-2017
Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom
23-06-2017
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker.
Trainen voor de spiegel traint ook ongetrainde arm sneller
16-06-2017
Mensen die voor een spiegel één arm trainen, zouden daarmee ook hun ongetrainde andere arm trainen. Door deze optische illusie zou de kracht in de ongetrainde arm toenemen.
Meerderheid van de mensen sport om zich goed te voelen
15-06-2017
Een groot deel van de bevolking sport om zich goed te voelen. Ook gaat men sporten tegen stress, om er goed uit te zien of om af te vallen. Een derde zegt te sporten om sociale contacten op te doen.
Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen
15-06-2017
Bewegen voorkomt obesitas
13-06-2017
De helft van alle Nederlanders is momenteel te zwaar. Overal word je geconfronteerd met de nieuwste diëten die gouden bergen beloven. Maar voor het voorkomen en verminderen van overgewicht is het opschroeven van het aantal sport- en beweegmomenten minstens zo belangrijk als het aanpassen van je energie-inname.
Sportruimte helemaal vernieuwd
09-06-2017
Maandag 8 mei was een bijzondere dag! Al vroeg werd de bestaande apparatuur afgevoerd. Wel vreemd zo'n lege zaal, maar...