Lynnette is geslaagd voor opleiding echografie

16-09-2016

Hoera, Lynnette is met vlag en wimpel geslaagd voor de opleiding echografie! Namens het hele team feliciteren wij haar van harte met deze mooie prestatie.

 

Met onze geavanceerde echo-apparatuur kunnen we ook 'de binnenkant' van het lichaam zien. Met echografie, of in vaktaal MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Echo in de fysiotherapie is nogal nieuw is en behoort zeker niet tot de standaard uitrusting van de fysiopraktijk. De investering in apparatuur is ook fors, maar wat ons betreft zeer zinvol. Hoe beter je weet wat er echt aan de hand is, hoe beter de behandeling

 

Wat zien we nu wel

Veel klachten zijn complex of vaak ligt de oorzaak van de klacht wat dieper in het lichaam. Alleen aan de buitenkant beoordelen is dan lastig. Er bestaat een risico op onjuiste diagnose. Dan zal de behandeling natuurlijk minder effectief zijn. Met echo maken we ook die moeilijkere of twijfelgevallen zichtbaar. Hebben we te maken met peesirritaties of toch een verkalking. Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. De manier van behandelen verschilt nogal.

 

Beter zien is beter behandelen

Met echo-apparatuur kan beter een volledige diagnose worden gesteld. Natuurlijk leidt een betere diagnose tot de beste behandeling. Een ander voordeel is dat de ontwikkeling van de aandoening gevolgd kan worden. Neemt het vocht af, herstelt de pess zoals verwacht... Zo weten we of we altijd of op de goede weg zijn.

 

 

Lees meer >