Sportblessure opgelopen…? Sport- of beweegadvies nodig..?

Sportfysio

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Wanneer naar de sportfysiotherapeut?

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Behandeling

Samen met u worden de gevonden gegevens besproken. Na deze evaluatie kan een specifiek behandelplan vastgesteld worden. In dit behandelplan wordt direct rekening gehouden met uw sportspecifieke achtergrond.

Maatwerk

Uw behandeling is maatwerk. Uw eigen stapsgewijze programma aangevuld met sportspecifieke oefeningen in onze trainingsruimte en een thuisprogramma zorgen ervoor dat optimaal herstel wordt gerealiseerd met het kleinste risico op herhaling van klachten. U krijgt adviezen hoe herhaling voorkomen kan worden.

 

Blessure-advies

U loopt al een tijdje met een klacht of hebt sinds kort een hinderlijke blessure en wilt graag weten wat u daaraan kunt doen. Twijfel niet langer. U bent van harte welkom bij onze sportfysiotherapeut. Na een zogenaamde sportfysiotherapeutische screening weet u direct wat u te doen staat.

Sportadvies voor niet-sporters en ongetrainden

Als u wel wat actiever wilt worden, maar u weet niet goed hoe te beginnen, wat verantwoord is en / of wat het beste bij u past, maak dan eens een afspraak bij de sportfysiotherapeut. Hij stelt een professioneel programma op.

Sportadvies voor sporters

Als u wel sport, maar u vraagt zich af of u wel goed bezig bent, het loopprogramma wel aansluit bij uw doelen of uw trainingsfrequentie wel juist is, klop dan ook eens bij de sportfysiotherapeut. Hij of zij zal - in nauw overleg met u - het optimale traject adviseren.

 

Gratis spreekuur 

bij de sportfysio!