Fitnessbelevenissen

We stonden met een leuk artikel in de Leeuwendeel, de wijkkrant van Leeuwendaal waar onze praktijk is gevestigd. “Wat een mens al niet moet doen om een beetje fit te blijven”, begint het artikel.

Wat een mens al niet moet doen om een beetje fit te blijven. 3x per week fitnessen, wat zeg ik? Fitnessen, spinnen en… bootcamp. Tenminste zo noemen wij dat. Vanwege de coronacrisis deden we dit buiten, op de parkeerplaats achter de Compagnie. Inmiddels is de bootcamp verplaatst naar een geventileerde ruimte binnen. Nu is het geen bootcamp meer, maar gym voor senioren.

Motiverende leiding

Onder de motiverende leiding van Steven en Hans beleven we er veel lol aan. Hans is onze spinning instructeur. Hij weet het allemaal heel aanschouwelijk te maken. Onlangs hebben nog de immer lastige Keuterberg beklommen. Een paar keer dachten we dat we er waren, maar na een haarspeldbocht dook er plotseling weer een steile klim op, dus hop weer staan op de pedalen. En dat alles ondersteund met een strakke beat van Michael Jackson.

30 jaar jonger!

Tijdens dit soort sessies voel ik me op z’n minst 30 jaar jonger! Hoewel een dag later… Onder leiding van Steven worden groepsgewijs allerlei oefeningen uitgevoerd. Je kunt dit natuurlijk ook thuis alleen of met z’n tweeën doen, maar geloof mij, het is veel leuker om dit met een groep te doen. Je haakt niet zo snel af, je wilt je natuurlijk niet laten kennen en het is gezelliger.

Ook veel gelachen

Steven is fysiotherapeut en weet exact wat er wel en niet kan. Ook komt iedere spiergroep aan de beurt. En net zo belangrijk: er wordt veel gelachen. Ik wissel dit af met fitnessoefeningen die ik alleen doe. Hoewel alleen? Als ik oefeningen niet goed uitvoer, hoor ik algauw ‘rug recht houden’ of ‘bovenlichaam niet meebewegen’.

Lekker dichtbij

Het gekke is, dat ook al ben je alleen bezig, het toch soms een strijd wordt. Je probeert af en toe een kilootje meer te ‘pakken’ en dat lukt niet altijd. In het begin maak je progressie, maar dat wordt steeds moeilijker. Als het dan niet lukt, ligt het natuurlijk altijd aan de omstandigheden en nooit aan mij! En het is dichtbij, bij ons in de wijk aan de Geestbrugkade 35.

Wil je ook in beweging komen en lekker fit worden, maak snel een afspraak voor een gratis intake!

 

Geef een reactie

× Stuur een What's App